• Stonehenge

  • Military Hospital, Oostende

< 0/0 >

CORECHNOTS, 2007 - 2008
bricks, wood, polyester, plexi, polyurethane, concrete, lamps
135 x 135 x 70 cm
53,1 x 53,1 x 27,6 inches

36

Ensconced in a heptagon shaped architecture lies CHORECHNOTS. This shiny, slightly awkward, yellow bulb seems to refer to the surrealist paintings of Magritte. Moreover, lighted from the inside, as from the outside, CHORECHNOTS resembles a space ship or even the mysterious arrangement of the stones in Stonehenge. Using seven tilted brick houses, Nick Ervinck builds a new architectural composition. Because of this urge to control every stage in the production process, Ervinck has made and laid each brick by hand. CHORECHNOTS visualizes a bizarre clash between the manual, the petty brick house and the high technological aspects of science fiction. These worlds are merged into one sculpture. Therefore, CHORECHNOTS is paradigmatic for Ervinck's artistic research on the relation between the virtual and the physical reality.

2012   GNI-RI sep2012, Gallo-Romeins Museum - Tongeren, BE
 
2011   De Stad 3D, Museum Hilversum - Hilversum, NL
 
2009   SuperStories, 2nd triennial of contemporary arts, fashion and design, - Hasselt, BE
 
2008   GNI-RI may2008, Koraalberg - Antwerpen, BE